Zubni Implanti

Šta su zubni implantati?

Zubni implantat predstavlja zamenu za izgubljeni zub i uvrće se u kost vilice da bi vremenom srastao sa njom. Napravljen je od titanijuma i idealan je za pacijente koji imaju dobru oralnu higijenu, a izgubili su jedan ili više zuba iz različitih razloga (trauma, parodontopatija, neuspešno lečenje). Zubni implantati se nameću kao najbolje rešenje u slučaju nedostatka jednog ili više zuba kao i u slučaju nedostatka svih zuba u vilici.

Osnovna prednost zubnih implanata, u slučaju kada pacijentu nedostaje samo jedan zub, jeste ta što se izbegava brušenje susednih zuba koje je neophodno kod popunjavanja praznog prostora putem izrade zubnog mosta. Na ovaj način čuvaju se prirodni zubi, a nadoknadjuje se estetski nedostatak.

Takodje, zubni implantati predstavljaju jedinu mogućnost dobijanja fiksnog protetskog rada kod pacijenata sa totalnom bezubosti. Takvi pacijenti ne moraju više da nose totalne proteze koje u nekim slučajevima mogu biti vrlo teške za nošenje i prihvatanje, pogotovo kod pacijenta kod kojih su loši uslovi za izradu proteza.

Ugradnja zubnog implantata podrazumeva ugradnju sledeće tri celine:

  • Titanijumskog šrafa koji se postavlja u viličnu kost;
  • Abatmenta koji predstavlja vezu između ugrađenog šrafa i krunice;
  • Krunice koja je jedini vidljivi deo implantata i koja se postavlja na abatment.

  €390  

€290

Ko su Kandidati za Ugradnju Zubnih Implantata? 

Kandidati za ugradnju zubnih implanata su svi pacijenti sa dobrim opštim i oralnim zdravljem, pri čemu je oralna higijena veoma bitan faktor. Neophodan uslov za ugradnju je dovoljna količina i kvalitet vilične kosti sa kojom zubni implantat treba da sraste. Ukoliko 3D snimak tj. CBCT snimak pokaže da pacijent podseduje dovoljno vilične kosti za ugradnju zubnog implantata onda je definitivno da je on kandidat za zubni implantat.

U slučajevima gde 3D snimak pokaže da ne postoji dovoljna količina vilične kosti, plan terapije mora da se promeni budući da je prvo potrebno pristupiti zahvatu nadoknade vilične kosti.

Da li je Ugradnja Zubnih Implantata Bolna?

Ovo je najčešće pitanje naših pacijenata. Sama procedura je potpuno bezbolna i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Blag bol se javlja 2-3h nakon intervencije i prolazi primenom analgetika (najčešće su dovoljna 2 ili 3). Takodje se savetuje primena hladnih obloga tokom naredna dva dana od momenta ugradnje zubnog implantata.

Važno!

Održavanje oralne higijene je izuzetno važno, kao i redovne kontrole. Neposredno nakon tretmana ugradnje zubnog implantata, naši pacijenti dolaze na periodične kontrole da bismo ispratili stanje zuba i desni oko implantata, kao i da bi se na vreme otklonile eventualne neželjene pojave.

Možete pozvati na brojeve +381 21 402 760 ili +381 65 9 200 246
Pon – Pet 08h – 20h,
pišite nam na email adrese ordinacija_kalem@hotmail.com i ordinacija@drkalem.rs
ili popunite našu Kontakt Formu