Klinički Slučajevi

Ivan, Đakovo

Pacijent Ivan je došao kod nas sa totalnom protezom u gornjoj vilici, dok je u donjoj vilici imao dva svoja prirodna zuba. Zbog velikih problema koje je imao sa tadašnjim stanjem zuba, pacijent se odlučio na odlazak kod stomatologa.

Nakon pregleda i detaljne dijagnostike, pacijentu smo u donjoj villici izvadili ta dva zuba koja je imao i ugradili 6 zubnih implantata na koje smo postavili fiksan protetski rad. Reč je o revolucionarnoj All on 6 metodi koja pacijentu omogućava bolji kvalitet života i vraća samopouzdanje. Fiksan protetski rad podrazumeva da pacijent ne može sam skinuti zube, čime smo mu omogućili dodatnu stabilnost i sigurnost tokom svakodnevnih aktivnosti. Održavanje ovakve vrste protetskog rada je vrlo jednostavno i lako, imajući u vidu da su zubi fiksirani.

U gornjoj vilici pacijentu smo ugradili 4 implantata koja su povezana metalnom šinom (prečkom) i na koje smo postavili protezu na kopčanje. Ovde smo dakle uradili polufiksan rad odnosno All on 4 metodu gde je pacijentovo nepce ostalo u potpunosti slobodno. Slobodno nepce podrazumeva da se pacijentu u potpunosti vraća osećaj za ukus, što je izgubio noseći totalnu protezu koja mu je pokrivala celo nepce.

Naš divni pacijent Ivan je izuzetno zadovoljan krajnjim rezultatom što može da posvedoči i njegov zadovoljan osmeh.

Možete pozvati na brojeve +381 21 402 760 ili +381 65 9 200 246
Pon – Pet 08h – 20h,
pišite nam na email adrese ordinacija_kalem@hotmail.com i ordinacija@drkalem.rs
ili popunite našu Kontakt Formu